打印 上一主題 下一主題
收起左側

人總會看輕'價值'的,不論神手/新手/GM

其實大家咁唔滿意,係根本對任務起了成見,你們沒有尊重任務的價值而眨低了任務,當然B+裝打冰壇沒有不對,只是不自量力而已。世界上有極限的,即使你F裝打都沒問題,但時間方面可以想像。打任不是靠感覺得,你們沒有用腦去 ...
asd199499 發表於 24-1-2010 14:49

你自己都識講打vs只需3-4分鐘, 而冰壇要打33分鐘
即係用多11倍時間
如果我要升lv既話
我點解唔打多10場攞更多經升lv?
難道咁叫有效率?
再者
我點解要計算用什麼裝
著到最高不就ok了嗎?
另外
冇人唔滿意打任
打任同vs根本係2樣唔同既野
2樣野河水不犯井水
一係就vs, 一係就打任
我打任比vs少就等於唔尊重任務既價值, 貶低打任了嗎?
回復 支持 反對

2# 凸=.=凸
系米UID比300207就叫做新會員?
三人行必有我師,有野教倒你既就已經系你老師了.
新手?還是說自己了新手也不如><?
忠告一句,上得山多終遇虎`
衰過一次好喇,吾好有下次`

31# clarence2468
佢講緊e.g.你只有A-裝,就計算一下打命胍用A-裝夠吾夠
吾夠就自離`不過你最高刀A+所以吾需要計算架喇`
那些要計算的只For新手中手,不For神手的
不過佢聽得最多刀系虎虫善柏就知佢幾...``=)
你刀冇就真系Sosad.`

正題`
吾同意Gm著重於對戰多於打務這個point的原因

其實出任分開幾次黎出系想等個遊戲耐玩性更高
有冇諗過當成個月吾出野果陣啲"小學雞"又走出黎嘈"GM"?
KOG暑假狂出任,出左幾多個?6個定8個,吾記得`
旦系如果Hk又一次過出哂,遲下KOG又散漫番一個月先出一樣野米死,
小學雞米又鬧GM?所以Hk有必要將佢分開黎出,為了讓遊戲更耐玩

旦系分開黎出,應該幾耐倒出一次尼?你有冇見過以前大概一個月先出一樣新職/任
旦系最近尼排(上年)兩個禮拜.一個禮拜就出一樣?
點解..?吾系吾想比你地玩,而系有必要拖慢黎出`
旦系點解吾一次過出哂啲任...?甘樣既話只會令KOG出既新職新技樹落後左

任務固之然系重要,旦系冇職業甘點打任務??
仲有獨孤一味一次過出哂啲任,大概刀要3個月(分開黎出)你吾悶我刀悶`
試問一下啲小學雞吾會嘈咩..?甚至連神手刀期望某啲新職的`
甘樣分開黎出系米有問題尼..?定系Gm著重於對戰多過打任..?諗清楚

對: o)`尼隻GaMe就系著重對戰多過打任
Elsxxxd先系著重打任既一隻GaMe,有興趣可以轉GamE`
點解GWC2009吾搞鬥快打任而系各國對戰?
根本系因為尼隻GaME系為左對戰而出.

Ps:以現今科技AI仲未可以勝過人腦`(不指計數,而是靈活變通,運用`)
 人腦還是AI有趣,閣下自行選擇
 還是囍愛打腦殘的說,隨便,你所說的神手也有玩山場的說`
 怎麼不舉他們的打法而要舉小學雞作例..?
 與期常常蝦新手倒不如跟所謂的神手打下升值一下自己吧`(不論精山;)

Ps:任務一詞點解相信閣下也知道吧=)
  甘點解神手升完鍊9升完Lv就吾再打而打Vs..?吾好要人講明喇;( 冇癮的說`
回復 支持 反對

又爬完一篇長文.GOOD
各有各見解.並無不恰當
問題係每次有親呢d post總會有一兩個走出黎話呢篇又係廢話
我識樓主既.知佢對gc e+ d人既態度有d感概.於是打番篇文出黎姐
你估人唔洗時間唔洗心機打?
你估人唔洗用腦認真諗下篇野應該點打?
fine.既然你都斷定左呢篇係廢話
咁你回黎做乜:0)?
照你咁諗既.ignore左呢篇野等佢沉底咪算囉
洗唔洗又玩圍插
言論自由姐.洗唔洗次次都令到該帖既樓主成為眾矢之的?
請冷靜討論.認為係廢話既請按上一頁
回復 支持 反對

$32.
真係理解低.
何不理解新加入GC版既會員呢?
上得山多終遇虎...哈.GC版=山?虎=?
你除左發膠文.感覺唔到教授任何野
回樓主
我入呢篇.因係GC有人推薦我睇.
又係爭議到無結果
回復 支持 反對

樓主出發點係好
可惜論點好唔掂-o-

S2比S1的人的確是少了打任..
但其實是有原因的na..
試唸下S1既6.5邊個會成日去單挑?
而家,,好多任既難度都低左..
所以對戰既樂趣相對黎講會大d..=]

豆腐裝..你令我唸起某片豆腐..
抽好多魔珠果個a.a

樓主:[幾時會見果班神手級既人走去打任呀]
天虫唔打任?唔好講笑..
你次次見佢地都係自由頻,,
係因為佢地打任冇同你講姐=]
打VS勁唔一定打任肺既^^

樓主打既文,,只係有感而發..
唔洗叫人反駁你呀?
語氣friendly少少會比較好囉=)

樓主:[打任設計者係一個計數好勁既人,你地可以想像果條友係個大學生,當你既腦勁過大學生既腦,唔係更強嗎]
見到呢句..我即刻囧左!
打贏個任就等於個腦勁?
唔好搞笑
程式同人點可以比=(
[打任可以增加團體合作性]?
我覺得3p3比較講合作性多d囉^^
不過見人見志架姐=]

連[鳳]都出黎回你,,
樓主好野(y)

[冇人打任,呢世都唔會有勁既地圖]
唔係冇人打,,係少人打姐=)
地圖勁唔勁,,係睇game既設計者
佢係韓國,,
我地打唔打任佢都唔會理=D

m88:[個老闆講我係3小e隻game到勁揪過個設計者,仲唔請我?]
好正~
比個good你XD

樓主:[沒有尊重任務的價值而眨低了任務]
唔係人既問題,,係任務難度既問題=]
[B+裝打冰壇沒有不對,只是不自量力而已]
盡哂都係B+就唔打得冰壇?
好sad姐=(
[你們個個盲目打任/對戰而沒經過計算,結果就是白白浪費時間]
唔好永遠覺得自己岩哂先得架
真係愈睇愈唔順眼=_=
[難度是以2次方程的圖表升上去]
笑左=)
請問樓主你教育程度大概去到邊?
[冰壇王者,2個人千攻千防,一個係魔4,一個係弓3,2條友挑都要33分鐘,在坐有冇人忍耐到]
打咁耐,,真係慘=(
[小山場對戰有一心理方法就是鬥耐性]
原來會死camp既,,就係呢d人.0.
咁我建議樓主都係打任好喇..
唔好再去打vs/.\

[唔該你唔好將你自己既諗法代入人地度啦]
冇錯,,樓主既唸法係比較特別=]

[玩遊戲尋樂](y)
唔洗唸太多^^
[發掘一些有趣的玩伴]
發掘玩伴?呢個詞語組合好似怪怪的=_=

[不過佢聽得最多刀系虎虫善柏就知佢幾...``=)
你刀冇就真系Sosad.`]
好笑!
clarence只是個中手而已^^
[點解GWC2009吾搞鬥快打任而系各國對戰?]
gd point!

開得呢d post都唔預算會有結果架啦
純粹分享下大家既意見架姐~
回復 支持 反對

34# 凸=.=凸

仍然不明白我所說的;)
$32..咩野賣32蚊?:0)

未知閣下新加入的定義..
要入黎幾耐先吾系新..?齋睇吾Cm算吾算新..?

不論你之前問段貼旋斬為假吾識/真吾識好`
你刀問左人,我亦刀答左你,
你依家做吾倒系你既問題,
至少我教左你`

膠文,見仁見志`
你呃5呃post,亦刀見仁見志
只系你Get吾倒我講既野:0)
你講一句我中意話山場冇技術旦系我又要玩山場甘米得囉,吾洗講甘多野架喎`
大前提系,場地只會影響你既發揮,技術始終起你度,
既然你覺得玩山場冇技術即系你玩山場冇技術喇`
甘即系你系冇技術?冇技術就要認喇`
好似我認我廢甘;)
吾好系要打橫黎講好冇?我中意打直系要我打橫`
我吾想打斜秒殺0k?曲線刀比面左你喇`仲黎;)

至少這是版主的主觀`
佢認為你系,你就系`
不過我亦刀認為你系;)

你入吾入呢篇刀吾會少左你啲大名留起列表頁的:0)
系喇系喇!!!醒目:0)
推薦你睇,冇叫你留Cm.
何解你要留?Err..?
冇結果既結局米最後潛水囉Bye.
其實吾好講廢話好..認為人地膠文何必要回.?等佢沉等0k架喇`此為上策
做咩要同人鬥膠?真心膠..?不過刀好過我假膠既;) 至少你系粒膠嘛Shocked!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

所以上得山多終遇虎米甘解囉
呃得post多自然比人扣分架喇;)
答:山=呃post, 虎=比人扣分
吾好話我冇答阿;(
明未阿..?尼位兄台`

非要寫明不可..?!難怪上一代感歎新一代啲語文能力..;(
回復 支持 反對

33# S!u絕淚

比人圍插遇左
問題系有冇能力解圍
冇就潛水/吾好開post

圍插此風氣有待改善
正如所說的山場佔多之頹風要改
可惜冇人做`

即系我長氣講句,
話山場冇技術仲要玩咋嘛
覺得廢up米走囉;)

又吾捨得果樂點+1
(一系攞番論點出黎講`又吾肯;( )
如同吾捨得勝場+1一樣;)

有必要分開兩次回,怕人吾明`(Not #33)
回復 支持 反對

點解我話係廢文
你睇下d回覆 :D仲唔夠廢 ?
點解我要回 ?
呢篇文既對象係我地 我唔回邊個回 ?
沉底 ? 唔好講笑
人地咁辛苦打咁大篇野出泥我點忍心佢沉底
學似曾XX咁
講得野遇左比上頭插 唔講野又比班官插
你唔玩GC而打呢篇文就遇比人插
你識人可以有遍見 我而家比人話緊點解唔可以有 ?
仲要用自己套歪理教訓人 ?
你係我邊位 ?
仲有你談咩價值觀 你自己本身價值觀都錯
舉既例唔係錯就唔可信
我點同你溝通 ?
唔通逐點改你錯野 ? 唔好傻啦
回復 支持 反對

強烈建議gc版開番個抱怨區
仲要不禁止駡戰

呢D帖..話就話討論
根本就是抱怨
而最終.永遠都係駡戰/潛水/圍插
回復 支持 反對

長篇廢話唔算呃post 你既定義?
你係針事定針人?
回復 支持 反對