打印 上一主題 下一主題
收起左側

[影圖分享] 「抱怨」?「貼圖」?「豬獅」「神盾弓」「神手」「講粗口」

粗口拗到版主;P
回復 支持 反對

wo0W,天虫爆粗比人影左z___z

Sky-C  
等我重以為你做咩del post -.-
...San' 發表於 10-4-2009 22:13

好耐無見(係樂古)
他自己的說唷,留意紅字接受現實吧
當了版主也不又是一個不爬文的東東
我打敗了他,他才忍不住喔;DDDDDDD
還有,重點在討論「講粗口」,不是勝利與否
而且這裡任何一人也沒資格要我拿出打敗他的圖片吧?

你拎唔出打贏張 ...
某軒=] 發表於 10-4-2009 22:19

點解拎唔出唔好出聲(吠?人身攻擊吧?)
玩家講粗口唔好好反醒仲反咬人地一口,品德?
粗口拗到版主;P
jetyin 發表於 10-4-2009 22:41

劍師酷上水了
回復 支持 反對

好耐無見(係樂古)

點解拎唔出唔好出聲(吠?人身攻擊吧?)
玩家講粗口唔好好反醒仲反咬人地一口,品德?

劍師酷上水了
露西亞 發表於 10-4-2009 23:08

都係個句,
講粗口有咩問題0_0?
你貼上樂古有咩用A_A?
樂古唔係官方lo唔該v_v
我完全唔明講粗口有咩問題lo^^
完全唔需要反"醒"~_~
粗口都係文字既一種,
佢有佢既文化,
粗口既正體字更加有趣味^^
況且,
香港冇法例規管係網上講粗口有咩問題,
gc內都係淨係有惡意謾罵玩家呢樣野
品德?
就算有都唔駛俾無事生非既人v_v  ((當然是你嚕^^

討論到此為止,
冇興趣再回應,
反正都冇人敢正面回答我問題o_o

(咬??人生攻擊??)
回復 支持 反對

都係個句,
講粗口有咩問題0_0?
你貼上樂古有咩用A_A?
樂古唔係官方lo唔該v_v
我完全唔明講粗口有咩問題lo^^
完全唔需要反"醒"~_~
粗口都係文字既一種,
佢有佢既文化,
粗口既正體字更加有趣味^^
況且,
香港冇法例規 ...
某軒=] 發表於 10-4-2009 23:21

講粗口冇咩問題??
樂古唔係官方又點?冇人睇??
你唔覺得講粗口有問題,因為你有問題嗎?
你係一條街上面,就算唔係對住人講粗口,人地都會覺得你有問題lo
要是你覺得冇問題,家庭教育可能出現左少少問題
粗口雖然係文字既一種,但係咪應該適當既時候,用適當既字?
香港冇法例規管網上講粗口
所以造就左更多網上講粗口既事情發生
反而會影響運用互聯網既用家
當一位唔知粗口係咩既用家,當佢上網,遇到呢d情況,佢慢慢就會學懂了粗口,慢慢運用於現實世界中
咁樣叫冇問題??
d人咁鐘意行灰色地帶既....冇規管...所以就可以亂黎???
所以家陣d人細細個就可以上咸網lo...
搞到家陣d人早熟晒
未夠18歲就做18歲先可以做既野
以前18歲生日等住做
家陣日日放學等住做la...
講真...有品德既人,我想問下邊個可以認為自己有???
有既話,我可以比個gd佢lo
呢到邊個指邊個既,都唔算係有品既人lo
睇下邊個冇品d

樓主發起呢個post
原意可能只係為左比大家認清版主係遊戲既一面(有d純真既小朋友永遠認為版主是對的,到時被騙就不好喔...
咁樣呢個post可以比大家可以討論一下
香港係有言論自由的,但希望不會濫用la...
冇規管唔代表可以做lo...
銀行冇規管d人唔可以打劫wo...
不過警察會捉人咁解...

岩岩睇多幾眼先留意到...
圖中既主角,講粗口,大家一致認為係兩人既對話嗎??
但係大家可以咁睇lo...
樓主岩岩同佢地打完,出左黎,隊友咁岩走左,主角因輸了而不滿,就講粗口,
大家可以以呢個角度去睇嗎??

唔該...我好想有人回應我既回覆....
因為我唔想呢個討論咁快沉

另外補充一下...
你對你既FD講句粗口關於你個fd既家庭
你個fd既家庭成員罵你,你會唔會話,我同我個fd講粗口,關你地咩事?
以上係現實世界既例子...
以下係虛擬世界既例子...
你係gc入面用粗口講某某人,gm話封你,你會唔會同gm講,我講佢ja,講你咩事?
回復 支持 反對

1.你係條街到無啦啦同個唔識既人講咩野,人地都好可能當你有問題^^
2.粗口應該用係邊?? 發洩一定其中之一, 而主角正正用得其所^^
3.以我所知,香港亦都冇直接規管係現實中講粗口((立法會議員講粗口好似都冇俾人拉~_~
4.我相信,現實世界更加有大量地方接觸粗口~_~
5.你呢個性方面既例子我係完全認為正確0v0
6.有品德既人係唔需要自己話自己有品德~_~ 大家心照is ok
7.正如你所說,香港係有言論自由架a_a"
8.事情係點,冇人知,因為冇實質證據,冇人拎到出黎
冇話邊個角度` 個個人思想唔同, 冇得強行改變`
等同你冇可能改變我認為講粗口無問題呢樣野o_o

補充一句,
我家庭教育好好0_0
信不信由你o_o
只不過我認為呢種情況下講粗口係完全冇問題,
起碼唔係觸犯法例^^
((樓上回復太好,
好過樓主唔敢正面回應
回復 支持 反對

1.你係條街到無啦啦同個唔識既人講咩野,人地都好可能當你有問題^^
2.粗口應該用係邊?? 發洩一定其中之一, 而主角正正用得其所^^
3.以我所知,香港亦都冇直接規管係現實中講粗口((立法會議員講粗口好似都冇俾人拉~_~
4 ...
某軒=] 發表於 11-4-2009 00:00

首先多謝讚賞
其實我係局外人
只係聊廣睇到,所以過黎插話幾句
呢個post
樓主唔面對既原因大家心照了...
係比人圍插得多又好...
係吹水又好...
點都好...

主角同樓主,都係唔夠證據係到講
邊個可以話比我地知係佢地2個人既對話?
邊個可以話比我地知係主角同樓主講粗口?
雖然佢用左影圖分享,大家可以當笑過,睇過,插過就算了

不過我都係認為,版主唔應該用某d態度去對待會員,要是真係冇錯,唔需發表任何意見
因為清者自清,每個人都有自己既眼,會去分清楚事件既多面睇,大家應該明嫁la...

希望樓上果位,希望你會改變對粗口既睇法la
當然冇人可以強逼到你
回復 支持 反對

我唔信樓主沒有說過粗口吧..~
如果真的要盡公民責任,天天也有人也說粗口..
你為何不把他們通通告訴警察!?
而且被說的對像又不是你..
你憑什麼代替天樹出頭!?
回復 支持 反對

我唔信樓主沒有說過粗口吧..~
如果真的要盡公民責任,天天也有人也說粗口..
你為何不把他們通通告訴警察!?
而且被說的對像又不是你..
你憑什麼代替天樹出頭!? ...
妹仔仔 發表於 11-4-2009 01:43

呢個世界咩野都講證據
冇證據唔洗講
家陣樓主拍攝左呢張相
為左比大家討論
而佢告發被gm知,佢鐘意點就點,唔關我地事
而且gm係可以調查lo...
所以大家可以等結果

版主係nakuz既地位好高,要是講粗口,當然要討論一下la
特別係遊戲入面添,比人認得係佢,還要講粗口??
就算係邊個與邊個之間既對話都好,都唔應該講粗口
要是樓主真係路經
版主都唔應該係路人面前講粗口??
好多純真既小天使會認為版主永遠是對的
係虛擬世界,d人會以版主為榜樣
係現實世界,d人會以明星為榜樣
明白嗎???
比人影到講粗口,唔應該用輕挑既態度回應呢件事lo
關你咩事<<<呢句反映出世界冇言論自由???
回復 支持 反對

首先多謝讚賞
其實我係局外人
只係聊廣睇到,所以過黎插話幾句
呢個post
樓主唔面對既原因大家心照了...
係比人圍插得多又好...
係吹水又好...
點都好...

主角同樓主,都係唔夠證據係到講
邊個可以話比我地知係佢地2 ...
leongkwam 發表於 11-4-2009 00:13

其實我個人認為講粗口黎發洩係0k,
就算你滿口粗口都冇問題,
只不過你俾人白目係另一回事`
s0, 我唔係後者個種人黎=]]
純真囧-,-
某跑壇版主連爆n句"頂"都冇俾人革職,
仲要影埋相佢認埋=_=
笑膠me囧
回復 支持 反對

既然講粗口冇問題點解叻叻樂古又唔比我地我粗口?
點撚解長毛講句吊吊fing又要比

評分

參與人數 1樂點 -20 收起 理由
Fantasma -20 內容不雅/有粗口

查看全部評分

回復 支持 反對