查看: 4911|回復: 169
打印 上一主題 下一主題
收起左側

本人認為拉4嚴重令gc失衡

個人認為拉4既操作方式比其他近戰角色易控制得多
首先 拉4既特點就係速度 同其他既近戰角色比起的確係快得多 (當然唔可以同萊一既變身狼比)
佢擁有所有近戰角色都無既二段暴衝 即跑完可以再跑 令佢既動作更加詭異難捉摸
加上佢既combo可以打到第四下跟住停一停再繼續連 令人好難爆氣
而且佢既助跑攻擊方式都好有問題 雖然只係簡單幾刀 但係命中率比起其他職業更高
本人曾經同好多拉4較量 發現好多初初用拉4既新手竟然可以好輕易咁打低一個中上技術既小愛 佢地只係用衝刺e種咁基本既攻擊方式已經可以打敗人 我相信無邊隻近戰職業可以好似佢咁
再加上拉4既mp技都好實用

好多人都同我講拉4既弱點主要有-血少防低收刀慢暈眩大e4樣 但係當你成功打倒佢一野既時候 好多時你已經淨返好少hp
唔知大家點睇^_^
回復

令坌J動作更加詭異難捉摸
呇a只係用衝刺e種
當你成孕揚侕一野既時候
↑唔明點解-.-||
拉4...嘛..速度算什麼~_~
有神手用劍飄得快..囧
抵番啦=.=
回復 支持 反對

原帖由 forte 於 22-3-2008 23:09 發表
令坌J動作更加詭異難捉摸
呇a只係用衝刺e種
當你成孕揚侕一野既時候
↑唔明點解-.-||
拉4...嘛..速度算什麼~_~
有神手用劍飄得快..囧
抵番啦=.=

唔係好明你話d咩唔明點解 你剛才上面打既野好似無係我篇文出現
-------------------------------------------
速度只係拉4其中一個優點
回復 支持 反對

拉4緊係玩一斬
玩一斬好多時都可以打到人上天...到時可以博空摔or....
前前z前前z佢 - -普通z連技...可以打人上天博3技...好實用
幾好玩丫
都唔算太無技術既
回復 支持 反對

原帖由 meow喵 於 22-3-2008 23:12 發表
拉4緊係玩一斬
玩一斬好多時都可以打到人上天...到時可以博空摔or....
前前z前前z佢 - -普通z連技...可以打人上天博3技...好實用
幾好玩丫
都唔算太無技術既

咁喵兄你覺唔覺拉4衝刺比其他近戰職業更容易打中敵人?
回復 支持 反對

回復 3# 的帖子

我照copy出來-.-
唔知咩事..依家冇咩問題-.-||

係優點來-.-
都未至於令GC失衡掛囧
回復 支持 反對

原帖由 forte 於 22-3-2008 23:14 發表
我照copy出來-.-
唔知咩事..依家冇咩問題-.-||

係優點來-.-
都未至於令GC失衡掛囧

對於gc既近戰職業黎講 速度,衝刺威力係主要既優勢 如果你用緊既係小劍 你好難可以淨用衝都黎打死敵人 但係拉4淨用衝刺已經可以令對手無還手之力
回復 支持 反對

不使用強攻戰法的話拉4不會太難打
回復 支持 反對

原帖由 魂﹏睿一 於 22-3-2008 23:20 發表
不使用強攻戰法的話拉4不會太難打

你意思係..應該採取原地防守戰術..?
咁我唸你地血應該會扣得快過隻拉4-.-
回復 支持 反對

回復 5# 的帖子

範圍都唔算太大,只不過因為佢攻擊速度太快...所以先難避開
如果遇上巨劍,魔4等角色就難打了
巨劍:佢把野攻擊範圍太大,而且時間長...所以經常停住拉4的攻擊
魔4:一用z前前z,因為拉4多數要沖前打
所以很容易食到正 =[
因此拉4也不是你們想像中那樣屈
的確...前前z前前z收招好慢
但可以用1技填補番
回復 支持 反對