查看: 9148|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他]o岩o岩開始玩呢隻game , 有幾樣o野唔係好明^__^"

第一
我玩弓 ....買左本200gp的書轉神射手 ...
條件係要收集 300個咩咩 同 10個章 ...(d名唔係好記得)
但我打黎打去都打唔到o個10個章 (佢話妖獸3星有得拿)
請問o個10個章 係點拿o架 ? 有咩技巧 ?

第二
每次打完關 , 到左最後計分個時....
右邊都會彈一行物品出黎..
每個物品有2個制...有咩用 ?

第三
每次打完關 , 到左最後計分個時....
分配完物品之後....(等左5秒之後)
都要等多10幾20秒先離開得到...
個段時間 可以按咩黎快d走 ?

第四
轉職後 , 等級會否由1lv升返 ?
第一次轉職係咪一定要11lv ?

第五
我21lv成為2轉 同我11lv成為2轉
之後到左 40lv....(假設仲係2轉 , 裝備 ,任何條件大家都一樣的情況下) 實力是否不同 ?
會唔會話愈遲轉職...實力會愈好/差d咁 ?

第六
我試過打關個時離場..佢話會扣分....係咩分 ?有咩用 ?

第七
有d關卡 係唔使打怪....只要跳下跳下...到左門 就可以到下一關
如果個d跳下跳下o既關卡過唔到 ...隊友過左...(之後自己會因為隊友過到而 接下一關 )
咁樣會唔會扣經 / 扣錢/扣 others ?

問哂了 ^__^"
唔該哂先 ^__^"
回復

第1條    妖獸3星打個大佬會有(五係次次有)<-------靠運氣,最後1下你打死佢(機會好大)
  其他無時間解答,,上堂中.............  ><
回復 支持 反對

E度好似有發問區架wor
第一:無技巧 係咁打
         大約50%會有

第二:右邊下邊果個係多人一齊玩ge時候禁左可以唔要比第2個人要
         上邊係你禁左下邊果個之後又想要番就禁上邊@@
       1個人打ge時間就算x左...佢都會照比你XD

第三:咁係因為你電腦慢...正常電腦3秒左右就會走
         如果1個人打ge話可以係佢比左經之後按esc走人再開

第四:唔會變做1lv架= ="
       2轉5lv 3轉20lv 4轉30lv(商店有寫架...)

第五:唔會....e隻game轉職唔同mmo....只不過係多個武器用咁解...
      轉完你可以用番1轉架=]

第六:佢話會扣...其實係無扣的@@
       vs就會當輸 不過打任都唔好中途走人咁9

第七:哈--
       你想像力真豐富
         當然係唔會...有人過到就ok啦=]
       e隻game打任...你打得多同無打都係set左咁多就咁多經
回復 支持 反對

老手(!? 巴布小貼士~~

任務物品分2種
一種就是完成必得(例:完成3星OO,對戰勝出)
一種就是有機會取得物品(例:轉職,取角色任務)

多數任務當中都會有寫....
秘訣就是打多幾場

打完任要等好耐先出到去....
是因為你張顯示卡廢(咱也是廢的....淚~~~~
所以no既時間都會長d
(其實當佢分灑物品果時你都可以按esc出去...物品不會唔見到

所謂既轉職....只要把「轉職」2字改做「取得職業」咁就明了囧

溫馨小秘訣(!?
經驗與gp多少是關於你角色等級既高低
lv能力值 => 裝備能力值
摔人(前z)攻擊力是與lv成正比例(無視對方防禦力(大概~~
回復 支持 反對

防禦力無視不能(大概
回復 支持 反對

1# billcheung2402
樓主你錯區了=3=
下次post去問題區哦,咁就唔會比人扣分了
答問題先
第1:冇架,真係靠運氣only
如果你想快d咪用點買任,咁就好快搞惦

第2:有x果個係唔要果個物品果陣先好禁
你禁左就唔會喇到果件野架啦
另外果個好似冇用的- -"(?)

第3:冇架,只可以等

第4:點會由1lv升番呢~
如果係咁,gc50幾lv既人會全部消失的=]
um,至於幾lv先可以轉職呢,果d任會講明架
所以要睇清楚先好買

第5:當然愈早轉愈好
因為你可以快d熟習果個轉
不過遲轉呢,就可以打怪快d
因為你果陣既lv高左,d能力都會高
不過都係早轉較好既..

第6:唔知wor..好似係錢
但都唔覺得有扣= =

第7:唔會扣架
回復 支持 反對

上面答晒v_v

不過新手最好玩魔啦,比較易上手^o^
回復 支持 反對

那又要做一做實驗了  汗~~~~
回復 支持 反對

最尾果點   任務就唔會扣  不過你所得的經 物品 冇晒

同埋如果你打vs 走左扣勝率
回復 支持 反對

1.無技巧可言- -
2.如果係你自己打地圖果時,,其實果2個制係可以吾洗理.
3正常吾洗10幾廿秒至離開果個畫面- -,,大概因電腦速度而異!
4.吾會,,轉二轉吾會影響iv數的~
5.就算你40iv二轉定三轉定四轉好,,你既實力一定會同其他人有異,,練好d技術lo
6.其實果個可以吾洗理@@,,只不過係你果場會冇經gp同汁到既道具,,5會扣你exp的^^
7....(之後自己會因為隊友過到而 接下一關 )
咁樣會唔會扣經 / 扣錢/扣 others ?
點會呢,,果場係睇你iv數而比其多經你...但係都仲有d道具會影響到結果...例如咩咕咕帽,,女皇祕寶……
回復 支持 反對