查看: 26669|回復: 1423
打印 上一主題 下一主題
收起左側

{ 玩具Toy`} 【通訊肆期●吹水帖】[ 2/5 更新 ]

-*| 本團小小資料 |*-
團名:              玩具Toy` {商一}
主城:              秦皇島`
開團日期:        22.5.2008`
大房:              淨心純水*
大行首:           情|be` / 攻勢
團歌:              玩玩具 - E-kids ..@@
定期活動日子: 單數月份的22日
by 戀花-魚子`*]
-*| 本團團規 |*-

一、必須注意言行
  .不能惡意說粗言穢語、人身攻擊、辱罵、直接或間接性挑釁別人
  .不能傾討一切色情有關話題
  .不能於公頻或團頻中惡意洗頻
  .不能行乞、行騙*
  *各團員請自重,不要作出任何有損本團聲譽之事*
  *任何團員惡意霸佔團頻作挑釁別人之用,罰款巨錢一億*

二、禁傾討一切外圍有關話題、開賭作莊*
  *外圍賭波仍犯法行為,另外本團不會為任何團員作擔保

三、禁於團頻中借錢或借物品
  .請於個別密頻傾談有關事項
  .團員借錢或物品前,必須自行衡量該人之信用度
  *本團不會為任何團員作出擔保

四、禁止求職
  *攻將一職將以各團員表現(可參看下方細則)而冊封*

五、禁止於團內購買低價食物或mp藥後 以高價放出*
  *派發給團員的則不在此限*

六、離團前請以密頻或信件通知大房/大行首*
  .沒有通知大房或大行首者,一律列入黑名單及不會再收回該玩家
  *請尊重本團,勿將本團當成可自出自入的團*

*違反此例將會嚴懲

4.8.2008
-*| 本團最新公告 |*-

遲d可能會搞攻兵戰活動" 到時可能會重組'
攻完後 舊團員可入返=)
有興趣玩既團員可sd信俾我/係度留言
夠20人就會搞~
暫時有以下既人報左名"
攻勢
宮本無雙
半熟x小蝦
勇者Eric
Ma興rk
**西多士**
阿善~
藤原直樹
天才小毛虫
傑~影
愛不是罪
卍冰水卍
reganhk
M倫
星夜緋雪
`小軒乂
卍黑鐵卍

沁醉乂
靈o海
暗影

2009.05.02 BY 桐 *

3月22日晚上7時正會舉行活動! 頭兩樣活動以3人1組 以組別為單位
活動1:屆時會抽出每兩隊玩 要求做出不同表情 例如 驚訝 哭泣 大笑 最左的成員要做出驚訝表情 如此類推
正常為f5  愛意為f6 生氣為f7 哭泣為f8 大笑為f9 單眼為f10 驚訝為f11
活動2:在團頻內會說出要買的東西 每個組別要分工合作購買在npc店內的物品
ps:不能使用無影風!如發現會被取消資格
活動3:在禮場內影團相
獎品為現金獎及黑衣set1套等...    在此先謝定風破捐出絕版黑衣set為獎品*
                                                                          2009.03.22 BY 寶 *

對5住啊大家A_A" 咁遲先UPDATE!!
本月之收料活動正式圓滿結束=]]`
得獎者係::
1: 藤原直樹 {以896個大理石勝出} - 獲得 官昌介指 1隻 及 現金 3000萬
2: 無無聊<* {以60個黑耳環勝出} - 獲得 官昌介指 1隻 及 現金 3000萬
3: 藤原直樹 {以總數11737勝出} - 獲得 官昌介指 1隻 及 現金 3000萬
安慰獎(所有有交過料既都可以得到) - 10隻射手 及 10隻藍手
恭喜以上得獎者^^!!
亦感謝各團員的參與!!!

因為改版雙經週大家忙著升LV關係~~
影團相活動將會延遲 日期未定~~
遲D再通知-333-
                                                                          2008.9.24 BY 桐 *

本團係今個月會搞收集活動=]!
由今日起大家可以收集以下所有材料`
截止收集日期為9月22日

我地已經定左有2樣野收得最多既就有獎
當然5會話俾你地知住^o^會係9月22日公告
而且全部野收得最多既亦會有獎
即係總共有3個獎:
1&2. 抽其中2樣料 交出最多的勝出
3. 全部料總數最多的勝出

為免團員出現不夠負重的情況
如果團員想我地收住d料先都可以(大行首/大房)

以下係要收集既料同回收價 大家可以以低於回收價收或自己打:
金            - 二萬五
銅            - 二萬五
魂之鐵      - 二萬五
硬殼         - 二萬五
海龍王鱗   - 二萬五
大理石      - 五萬
黑耳環      - 五百萬
染料         - 十五萬
黃玉飾物   - 二百萬

大家加油啦^o^!!!!! 9月22亦都會影相ga!時間地點遲d公告!
                                                                          2008.9.1 BY 桐 *

嚴重警告::
再有人趁我同寶唔係度個陣犯團規
一經查証 即踢 無機會俾

請所有團員都幫手維持本團秩序
唔好同佢地同流合污
知情不報者! 記大過一個 +_+
唔好覺得自己係25仔
因為犯規既人根本就唔係同你係同一team既人!
無25可言`

另外由今日起 收人標準改為
10m攻上 守規矩 多吹水 不求職

2008.8.10 BY 桐 *

今日攻兵戰圓滿結束~~多謝咁多位團員合作=]
亦多謝樂古城可以陪我地玩-v-
不過遺憾係有d團員唔知點解變唔到
如果安排到 我地會搞多次
到時第三隊未變身既團員 唔洗俾錢
包括:
(2)               bo

陸倒條野:.        魔刃~

樹             天才小毛虫

我亦會預多d兵!!
今次個個都做得好好~~
大家努力升lv 為下次攻兵戰作好準備啦!!
                                                                          2008.7.29 BY 桐 *

由於好多人都同我講邊個想做攻將既關係"
不如大家係呢到推薦邊個做"點解有資格做吧*
自薦亦可"不過都係要合理既理由*
                                                                          2008.6.24 BY 寶 *

經商議後決定於 每個單數月份的22日 舉行活動1次
至於活動詳情將會於 活動舉行前公告* 大家務必留意此帖
各團員如有任何活動覺得可行想舉辦
可以於此發表/飛信/PM給我* 謝謝

有關收集紅服及玩具口袋之最新進度"
紅服X6 玩具口袋X9
各位繼續努力AR >33<`
                                                                          2008.6.15 BY 桐 *

決定以 紅服 同 玩具口袋 做團服LA ^^
暫定於11月售賣約30套給有興趣及入團超過2個月的團員*
{如果早D收齊 可以早D賣}
價錢未定 但我同自閉將會資助部份金錢;]
因為2樣野都唔可以用廠整..SO各攻將需要幫忙收
麻煩哂~~
                                                                          2008.6.12 BY 桐 *
-*| 有關推薦/自薦攻城將一職之公告 |*-

擔任攻城將的條件*

1. 多使用團頻吹水,沒有任何犯規紀錄
2. 團員有需要幫助時,給予適當的援助
3. 幫忙維持本團秩序
4. 有活動必須出席及隨時準備幫忙 { 不能出席要解釋原因 }
5. 有通知需要攻城時必須出席 { 即星期二,四 晚上八時至十時 }

推薦/自薦表格
  1. ========= 推薦/自薦攻城將一職 ==========
  2. 推薦者姓名:
  3. 被推薦者姓名:
  4. 原因:
  5. ================================
複製代碼
-*| 有關7月22日活動之公告 |*-

7月22日活動已完滿結束=]
團相:
http://www1.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=3383987
                                                                          2008.7.23 BY 桐 *

回復

11111111111111111~~
桐桐e+先開,,好5得閒-口-
回復 支持 反對

第二係我ge xddddddddddddddd
回復 支持 反對

-3-" 因為琴晚同直樹傾傾下太眼訓a_a

同直樹傾計太悶xD
回復 支持 反對

咁快到左第4期[[ipk (1)]]
回復 支持 反對

回復 4# 的帖子

學閉閉ge凸凸攻,凸凸凸凸凸凸凸凸凸凸凸凸凸凸凸凸凸凸凸xd[[bao_32]]
回復 支持 反對

今次開左慢咁多嫁-3-
回復 支持 反對

笨蛋!!我地讀書人吾講呢d野嫁
我平時連痴線都吾講多句 我點會講埋呢d野
   太過份喇!  可惡可惡可惡
回復 支持 反對

寶又係度扮野-___-+
回復 支持 反對

回復 9# 的帖子

仲要扮得好假xddddddddddddd[[tyjp-2-8]]
回復 支持 反對