查看: 3137|回復: 17
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 術士70級後應該先打什麼副本?

假如當我全身綠裝,打咩副本先最好?
咁之後又要打咩副本?
有冇人可以比個次序我?
回復

所有70lv 5人副本都去得

有團就跟啦
回復 支持 反對

原帖由 WA2005 於 13-6-2008 13:15 發表
假如當我全身綠裝,打咩副本先最好?
咁之後又要打咩副本?
有冇人可以比個次序我?

見成日有人咁問.
宜家就根據我個人經驗講比你地知啦-,-'
70左之後有2件事比優先做的.

第一件事:
如果你是鐘意玩pvp的
就應該打戰埸.一定要戰埸.(建議奧山)千其唔好打55便當.因為慢到嘔

如果你是走副本路線的.
可以搵親團打卡拉
如果你冇親團組的.就應該一入game就去組頻.搵5人副本打or組人地打5人副本(70等5人副本)
之後.有番幾件紫.一身藍.就應該去下英雄副本.本人建議又英雄地域火開始起手
記緊.一隻boss有一個正義章.草夠一定既數量可以換到一件紫
如果拎哂d正義搵哂紫.再加埋你之前打既副本出既裝
就可以向25人團隊進攻(前提一定要有好裝)

第二:
做每日任務.
當你進入70時.東部王國就會多左一個鳥點路線
個名記唔到..係鳥點路線最上方果個位置
果度係每日任務既天堂.一日做到25個都有成3百幾g

希望以上個人經驗幫到你啦^_^
回復 支持 反對

原帖由 61087815 於 13-6-2008 17:59 發表

如果你是走副本路線的.
可以搵親團打卡拉
如果你冇親團組的.就應該一入game就去組頻.搵5人副本打or組人地打5人副本(70等5人副本)
之後.有番幾件紫.一身藍.就應該去下英雄副本.本人建議又英雄地域火開始起手
記緊.一隻boss有一個正義章.草夠一定既數量可以換到一件紫
如果拎哂d正義搵哂紫.再加埋你之前打既副本出既裝
就可以向25人團隊進攻(前提一定要有好裝)

親友團除非全部T6,否則要多一個全身綠根本是自我毀滅

打普通副本何來有紫..好吧,還有個博學者之台
只是普通級的博學者之台都差唔多有英雄級別
全身綠就只有被人嫌
另外,誰教你說要有紫兼全身藍才可以去英雄的?
藍綠均裝就可以考慮攻略比較低難度的英雄副本像英雄麥克跟英雄監獄(英雄地獄火屬由尾數上來第三難者)

70級一開始,若然你真的是全身綠的,請先去解會給你70級藍裝的任務
老實說,70級時真的全身綠其實是很恐怖....那意味著你升到70級也不曾去過副本跟解團體任
請儘量利用任務藍裝或次一等的副本收集一些基本裝束,或是利用裁縫做出來的暗紋套裝
讓你的法傷/暗傷起碼擠到400/600左右(或者更高,隨你),然後開始攻略70級5人普通副本(僅記,沒有一定程度不要去跟英雄副本)
比較建議向暗影迷宮(1王手,2王魔仗,4王法傷劍,D3肩,法袍),蒸汽(1王的戒指,3王的法袍),塞司克的任務副手,2王D3褲,破碎(1王護碗,2王匕首(注:如有迷宮的劍就省略這個吧,沒有就向這裡攻略),3王的D3手)這些相信比較簡單(好吧,破碎一點也不簡單)的副本入手
然後慢慢收集起像D3全套這些值得入手的裝備(也不用太強求,4件的套裝效果其實不算很好)
同時也向聲望裝備進發,尤其是每日任務的聲望物品,像禦天者崇敬的披風跟崇拜的飾品,破碎之日進攻部隊崇敬時的法傷劍跟飾品,塞納里奧遠征隊崇拜的戒指等等
總之儘量透過副本、任務、聲望、專業甚至拍賣場(偶爾會發現不錯的物品,像蘿拉之夜,不過價格一直很高昂)獲得物品
讓你的法傷撐到600以上,暗傷至少700,然後你就可以挑戰英雄副本了(選簡單來挑戰,不要去玩英雄級的70級副本....)
當然了,我本人是做裁縫套裝把法傷撐高然後開始挑英雄的,也許你可以選擇類同的方法去搞高法傷
回復 支持 反對

原帖由 dh 於 13-6-2008 08:40 PM 發表

親友團除非全部T6,否則要多一個全身綠根本是自我毀滅

這句不太認同= =

樓上不過說跟親友卡拉(t4而已)

怎也不到t6吧- -

加上卡拉8-9人基本夠刷 帶一兩個新人沒所謂(不過一定要聽隊長話)  議題,光龍可能比較難

我覺得裝備都係期次,主要有經驗

多睇攻略同心得 難題自然冇
回復 支持 反對

原帖由 Monkey.D.Luffy 於 15-6-2008 22:00 發表

這句不太認同= =

樓上不過說跟親友卡拉(t4而已)

怎也不到t6吧- -

加上卡拉8-9人基本夠刷 帶一兩個新人沒所謂(不過一定要聽隊長話)  議題,光龍可能比較難

我覺得裝備都係期次,主要有經驗

多睇攻略同 ...

但...這新人也太新了吧?
全身環保,而且幾近無70級副本經驗
就算完全聽隊長的話,攻略都背熟了
也很大可能因dps不足而一直滅下去
雖然9個全t4也有刷得完整個卡拉的可能,但也未免太吃力吧....
回復 支持 反對

原帖由 dh 於 18-6-2008 06:15 AM 發表

但...這新人也太新了吧?
全身環保,而且幾近無70級副本經驗
就算完全聽隊長的話,攻略都背熟了
也很大可能因dps不足而一直滅下去
雖然9個全t4也有刷得完整個卡拉的可能,但也未免太吃力吧....

不會 對於25人副來說,卡拉已經是和藹可親多了
回復 支持 反對

原帖由 Monkey.D.Luffy 於 18-6-2008 12:21 發表

不會 對於25人副來說,卡拉已經是和藹可親多了

YES
我都好認同.
卡拉根本係個便當副本.
回復 支持 反對

請問一下- -用拍賣場藍裝...可不可以去英雄副本?(5xx法傷,不過100的命中)
回復 支持 反對

原帖由 victor35tg 於 26-6-2008 20:22 發表
請問一下- -用拍賣場藍裝...可不可以去英雄副本?(5xx法傷,不過100的命中)

(被擊潰)
一切看能力吧= =
有多少藍裝不代表你有多強大
拍賣場藍裝也不例外
回復 支持 反對