樓主: chanchan1303
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 就連國服都停ser 了 要到7月4先開番!! 大家清醒諗下!!

原帖由 chanchan1303 於 30-6-2008 10:41 發表
大家諗下~ 做咩大陸服都要停ser ?
點解香港服take咁多次都唔得?
點解仲要拖咁多日 ?  我覺得係為左迎合台服公測日期7月3日

重要提示: 大陸版FEZ唔係gamania CN代理,姐係與gamania HK,TW無關
原帖由 chanchan1303 於 30-6-2008 13:20 發表
日等夜等  一日訓2小時
又怕佢開ser  咁邊個比番d時間同精力我?

疆太公釣魚(更何況講明係test)
原帖由 chanchan1303 於 30-6-2008 13:20 發表

既然佢出得game 無飛想搵錢
咁呢d錢又係邊個出?

疆太公釣魚

咁你真係好幼稚  想法太on 9
唔通佢地d想法好似你咁豬咩?

注意用詞

呢d係會唔會雞蛋裡面挑骨頭
只想快d玩
快d玩都有錯嗎?  唔通你去食飯
過左30mins 仲未有  咁你都會吹下佢呱

叫飯未到可以cut單,更何況材料都未齊,點煮
冇得強求,一係等一係走

美德我有 但係take咁多次有都變冇
我覺得take3-4次已經係極限
你又知唔知我都係26號等佢

有待改進
各位又知唔知有幾多人,都係26號等佢到宜家都未嘈...

你諗多d啦  人ge美德  容係有限度的

錯字注意
原帖由 Yeukkwan 於 30-6-2008 13:41 發表

計下計下-,-1日先用6個鐘做野~怪唔得咁慢

2008/06/27 FEZ延後公測通告
親愛的玩家:在與開發商共同努力了接近24小時,壓力測驗的結果仍然不是很令人滿意,故此很遺憾我們得把公測日期延後。這不是一個容易的決定,我們深知這會對諸位支持FEZ的玩家帶很大的失望。我們保證會盡快搶修正常,及作出令大家滿意的補償,以謝謝各位一路的支
持,最後,實在抱歉,我們讓你們失望了。 FEZ營運團隊敬上

注意

原帖由 chanchan1303 於 30-6-2008 13:42 發表
佢改都唔改下  
你睇日期 真係楝監\
佢地有做野?  大家心照啦
咁黎玩我地  彿都有火
大家盡情罵臭佢
仲想我地比鼓勵?
你地訓教發夢就有可能

你一直係佢地公作地方監察...?

紙上談兵何用?大家又唔識寫program,又唔識set server
有d甚至連自己部腦都未搞得惦..
可以做既只有幫入ser做壓測
一係幫,一係等,一係走

回復 支持 反對

原帖由 chanchan1303 於 30-6-2008 13:42 發表
佢改都唔改下  
你睇日期 真係楝監\
咁黎玩我地  彿都有火
大家盡情罵臭佢
仲想我地比鼓勵?
你地訓教發夢就有可能

你鼓勵d人一齊鬧佢囉~哈

回復 支持 反對

佢改都唔改下  
你睇日期 真係楝監\
咁黎玩我地  彿都有火
大家盡情罵臭佢
仲想我地比鼓勵?
你地訓教發夢就有可能

佢又放返d個陳年公告係最頂既原因係佢想話俾我地知『宜家未公測嫁,我延遲左嫁啦,我地仲有排整呀!!』
回復 支持 反對

抱歉,請給在下說兩句

對於這次事件
在下也是有所不滿的
自二十六號至今天三十已經差不多五天了
可是五天以來遊戲一直沒什麼起色
儘管在下自認耐性算是不錯的也生出惱火來
他人對此事感到氣憤實在是無可厚非

這的確是一個免費的遊戲
可是從來沒有說一個免費的遊戲
遊戲商(或代理商)就可以隨便應對而不用向廣大玩家交待
而玩家也不是說因為是免費而就不可對遊戲有所要求
正如當義工一樣
哪怕是分毫不收,只要是接了工作
就應該盡自己之全力把工作做到完美
而玩家作為一個使用者,擔起監督的角色
在論壇或直接聯絡官方給予有用的信息而非單純的漫罵
亦是對遊戲以及管理者的一份支持及力量
也是熱愛自己所玩的遊戲的一種表現
畢竟,也是因為你喜歡這遊戲,對他有期望
才會反彈出現在所看到,巨大的失望及憤怒

那麼,黑橘是在不負責任嗎?
在下之看法,不是的
從他們各take公告中我們也可以看到他們所表達出來的歉意和無可奈何的感受
當然,出現了意料之外的事件亦非他們所願
但是他們在公測前的疏忽卻是不爭的事實
到現在也沒解決事件也是事實
所以在下發的文章偶爾也有調侃黑橘的內容
但是
在下不管如何調侃他們,最後亦會對他們的努力表達肯定和支持

最後
希望如各位工作人員有幸看到此文
能把版上所有的支持也好,漫罵也好
都看成為對遊戲的熱情和對你們的支持
繼續給予你們力量工作
那麼,在下花這麼多手力打字也是值得的(在下很不擅長打字啦xd)
回復 支持 反對

好多人冇出聲?
你上2k fun  呢度  各大論壇睇
我問你  佢有幾多人玩呀
我藍國一眼望地圖
60個左右  就算有5國
咪比佢四百人
點解你唔講下佢點解無交代事件?
只係話幾時take  take完哀左就話叫我地比鼓勵佢.....
我有比呀 頭幾次  比比下  發現自己都比唔落手
叫飯未到可以cut單,更何況材料都未齊,點煮
材料未齊就唔好公測啦  整好比人食  但係原來材料都未齊
咁你比錢食 見到材料都未齊  唔出聲照食?   
(冇得強求,一係等一係走 ) 等左咁內又買左佢d包
連一d 強求都唔可以有? 我要佢交代下事件
要比個合理原因我地  要落實真正ge公測日期
呢d佢地係有責任  而我地亦有權提出意見

忘記密碼chip  你敢講你無生氣過?
如果係咁  我好懷疑你係咪玩家  
係咪爛橙派去各大論壇講好說話個d人?
呢d人實有ge 見巴哈呀  gamebase 都有
仲比人搵出黎tim  見到佢地咁樣做馬 真係覺得好笑

回復 支持 反對

講真.....
我由2星期前已經對呢隻game好有期望
但係我由公測第1日開始玩
我覺得佢一D進步都冇
只係講幾句自己好努力,好辛苦
起初我都係以為頭幾日公測至係咁
一日又一日,官方帶俾我地既係咩??
希望->盼望->失望???

回復 支持 反對

原帖由 凍檸賓 於 30-6-2008 06:11 發表
講真.....
我由2星期前已經對呢隻game好有期望
但係我由公測第1日開始玩
我覺得佢一D進步都冇
只係講幾句自己好努力,好辛苦
起初我都係以為頭幾日公測至係咁
一日又一日,官方帶俾我地既係咩??
希望->盼望->失 ...

^^ 就快比到你絕望  
佢話自己努力24小時?  又咪作野
我就係唔信佢做24小時
有邊個知佢做24小時?
羅証明比我地睇  只係識講  邊個唔識
同埋而家佢d信譽係我心中已經無晒咁滯
回復 支持 反對

原帖由 chanchan1303 於 30-6-2008 13:58 發表
好多人冇出聲?
你上2k fun  呢度  各大論壇睇
我問你  佢有幾多人玩呀
我藍國一眼望地圖
60個左右  就算有5國
咪比佢四百人
點解你唔講下佢點解無交代事件?
只係話幾時take  take完哀左就話叫我地比鼓勵佢.. ...

注意:仲有connet緊既,login loading緊既,未選擇地圖入既,卡黑畫面既 等未計
------------------------------------------------------------------------------------------------------
重點:事情發生左,一味計算點解做唔好,咩衰咩差,對事情有何幫助,
       要既係解決方案+實行,幫唔到唯有等
       代理權落入gamania手上係事實,
       再者冇人能保證(憑咩)其他HK代理公司一定能將FEZ搞得比gamania好

雖然有責任搞好server+交代,但一味嘈有何用,
只會洗版,搞到有用既資料post去到勁後,影響版面
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
各論壇不斷嘈既人加埋多過1萬嗎?
各論壇情況只能反映 有嘈既人既情況同數量
未能反映 冇嘈既人既情況同數量(未蒲頭)
多人嘈=/=少人靜

原帖由 chanchan1303 於 30-6-2008 13:58 發表
忘記密碼chip  你敢講你無生氣過?
如果係咁  我好懷疑你係咪玩家  
係咪爛橙派去各大論壇講好說話個d人?

[[tk_11]]
巴打,你誤會la
唔好比心情控制自己...會影響頭腦
CB我有玩,仲係藍國添(OB同) ...
CB名(CB,OB同): Luna刀遊24lv,LUNA單手戰15lv

火,真係冇,只係一開見情況有d驚訝,
waiting再waiting,心諗:搞咩呀

------------------------------------------------------------------------
見到咁多人嘈,頂唔順,出黎講下only
------------------------------------------------------------------------
編輯再編輯 ==

回復 支持 反對

[[yoyo_111]] 重點係佢根本無咩交代幾時先可以整好隻game 一係佢叫人吾好等...吾係大把人等佢開server 等得吾耐煩自然要發洩下[[yoyo_167]]
回復 支持 反對

我第1日等左佢21個鐘 3點開始等 放棄左做白老鼠測ser

係咁task 好心佢仲未搞好個ser 就唔好放出黎啦 明明壓測可以用軟件代替玩家 佢就要玩家做壓測
回復 支持 反對